Založ si blog

Sedem hriechov

Ako som sľúbila ozývam sa znova.

Dnešná téma bude sedem smrteľných hriechov. Som síce veriaca, ale nie je to na úrovni chodenia pravidelne do kostola a dodržiavanie všetkých pravidiel.

Ale posledné roky si všímam zvláštne správanie na ľuďoch. Nebudem vymenúvať teraz hriechy a kritizovať ľudí, spomeniem ale pár z nich.

Keďže moja práca vyžaduje cestovanie, tak si všímam počas dlhých ciest šoférov, ich správanie, ale nie je to čo bývalo. Hlavne ženy šoférky sú čím ďalej tým agresívnejšie, drzejšie, arogantnejšie. Modlím sa, aby sa nám cestou nič nestalo, pretože kým by sme sa dočkali pomoci, nemuseli by sme to prežiť. Zaujíma ich fotiť, natáčať nehodu a zavesiť na sociálne siete, mať čo najviac lajkov.

Už keď sme pri tých sociálnych sieťach tam sa to hemží hnevom, nenávisťou, závisťou a podobne. Komentáre pod príspevkami je mnohokrát ťažko čítať. Pýtam sa čo má z toho ten človek, keď niekomu nehanebne vynadá, tituluje ho nadávkami, nepeknými slovami.

Niekedy mi to pripadá tak ako keby lovili takýto ľudia na sieťach a čakali kedy môžu svoj jed na toho druhého vypľuť. Ťažko sa drží od takéhoto pisateľa niektorí sa nechajú zlákať a pridajú to pomyslené polienko do ohňa. A potom je to už ako lavína. O čo krajšie by bolo bez takýchto „ hadov“.

Závisť je v dnešnej dobe veľmi rozšírená.

Človek jeden druhému si závidí ako sa hovorí aj nos medzi očami. K čomu to všetko?

Prečo toľko hnevu? Odkiaľ to všetko pramení? Je to všetko nutné? Prečo toľko závisti? Viete vôbec čo závidíte? Nikto nevie akými problémami práve ten druhý prechádza. Možno že má veľa peňazí, ale jeho dieťa či rodič môže mať nevyliečiteľnú chorobu. Aj to mu závidíte?

Stretávam sa mnohokrát s tým že však robíš v zahraničí, tak máš dosť peňazí. To vážne? Nech sa páči, každý má možnosť naučiť sa cudzí jazyk, cestovať mnoho hodín za prácou a naspäť domov, nespať doma mnohé týždne, strpieť x y vecí, ľudí a pod. Veľa ľudí by zutekalo po prvých dňoch.

Minule sme sa s kamarátkou rozprávali, že čo je vlastne šťastie. A ten kto má milujúcu rodinu, zdravie, priateľov, má kde skloniť hlavu večer, prácu, ktorá ho teší, trochu financií k tomu tak má potom všetko šťastie sveta. Naučme sa vážiť si aj to málo čo máme, pretože môže prísť doba, keď stratíme všetko a zostanú nám len spomienky.

Dúfam len, že ešte máme šancu to všetko zmeniť a mám pár dobrých rád ako na to.

Skúsme sa prejsť po meste, či dedine, pozitívne sa prihovoriť ku susedovi, zahodiť sváry, pomôcť starému, nevládnemu susedovi. On bude o tom hovoriť ďalej a my budeme mať aspoň dobrý pocit z dobre vykonanej práce. Na cestách odporúčam jazdiť bezpečne a hlavne tolerantne.

Naša budúcnosť, čierna či ružová?

25.03.2024

Voľby dopadli ako dopadli. Liberáli sa zakaždým do nohy zúčastnia volieb. To im zaručí výsledok aký chcú. Teraz neviem či sú tak „presvedčení“, alebo sú podplatení, ale nič na tom nemení, lebo vždy dosiahnu to čo chcú ( čo majú predpísané v scenári ). Využívajú to, že ostatní v takom počte k voľbám nejdú. Pýtam sa kde boli tí voliči keď v parlamentných [...]

Načo sú nám pracovné agentúry.

23.07.2023

Už ako v nadpise stojí, táto téma bude o agentúrach sprostredkujúcich prácu. Pred rokmi, (mne to pripadá ako večnosť), každá firma mala personálne oddelenie. Neviem z akého dôvodu sa tie zrušili a agentúry vyrástli ako huby po daždi. Nechcem nikoho uraziť, ale kasírujú určitú časť z platu pracujúceho, ktorý zarába tým pádom aj na agentúry. Ruku na srdce nikto [...]

Severná Kórea, raketomet, KĽDR

KĽDR má nový salvový raketomet, Kim dozeral na ostrý test

11.05.2024 07:52

Severná Kórea vybaví svoju armádu od tohto roka novým salvovým raketometom kalibru 240 milimetrov, uviedli tamojšie štátne médiá.

vojna na Ukrajine, Ľvov, drony

ONLINE: Smer Charkov? Rusi otvorili nový front

11.05.2024 07:30

Rusko zrejme otvorilo nový front vo vojne, ktorá trvá už viac ako dva roky. Ukrajinské velenie neverí, že Rusi majú sily na dobytie Charkova.

vakcína koronavírus očkovanie

WHO: Globálnu pandemickú dohodu sa nepodarilo uzavrieť, rokovania ale pokračujú

11.05.2024 06:52

Cieľom rokovaní je dosiahnuť dohodu do výročného zhromaždenia WHO, ktoré sa začne 27. mája.

EÚ / Európska únia /

Traja európski prezidenti vyzvali voličov na ochranu spoločných európskych hodnôt

11.05.2024 06:47

Prezidenti Nemecka, Rakúska a Talianska v spoločnom článku vyzvali voličov na ochranu spoločných hodnôt v júnových voľbách do Európskeho parlamentu.

iveta144

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5306x
Priemerná čítanosť článkov: 1769x

Autor blogu

Kategórie